Chlebapsa, aneb kapsa na chleba. Praktický doplněk, který by neměl chybět v žádné domácnosti, obzvláště, pokud se zajímáte o ekologii a udržitelnost. Už nikdy tak nebudete muset používat jednorázové igelitové sáčky. Díky použití přírodních materiálů navíc tato kapsa poskytuje to nejlepší prostředí pro skladování pečiva.
Co je chlebapsa?
Pro uchování chleba se nabízí různé možnosti, často ho necháme v igelitovém sáčku, v němž jsme jej přinesli z obchodu, či ho případně zabalíme alespoň do utěrky. Žádná z těchto možností však není ideální. Již naše prababičky měly jasno v tom, co je nejlepším materiálem pro skladování chleba. Len v tomto ohledu nabízí ty nejlepší vlastnosti. Chlebapsy jsou proto vyráběny ze lnu, konkrétně vnitřní vrstva. Ta vnější je pak tvořena bavlnou.
Díky praktickým rozměrům 40×25 centimetrů se do kapsy bez problému vejde i velká šiška chleba, případně se hodí na bagety a podobné pečivo. Uzavírání na suchý zip umožňuje přizpůsobit velikost obalu dle potřeb.
Kouzlo lnu
Ačkoliv z obchodu si přinesete čerstvý chléb, rychle dochází k přirozenému procesu stárnutí. V pečivu probíhá řada procesů, jejichž důsledkem chléb ztrácí pružnost a vysychá. Abyste tento proces zpomalili, je důležité myslet na správné skladování. Chléb ve lněné kapse zůstane déle čerstvý, a navíc se nezkazí.
Len totiž dobře pracuje s vlhkostí a umožňuje chlebu dýchání, nemusíte se tak bát vzniku plísní. Proces stárnutí probíhá postupně a přirozeně – kůrka chleba se krásně zatáhne, zatímco střídka zůstane měkká. Pečivo si tak zachová svou chuť a zůstane křupavé. Výsledkem je tak něco mnohem lepšího než gumový a drobivý chleba z igelitového sáčku.
Pro ideální uchování chleba je důležitá také správná teplota. Rozhodně nepatří do lednice, v takto nízkých teplotách chléb před vysycháním nezachrání ani lněná kapsa.
Vhodným prostředím pro skladování chleba je suché místo a pokojová teplota.
Další možnosti
Kromě zmíněných kapes najdete v nabídce také ubrousky na chleba – chlebousky. Ty jsou vytvořeny ze stejných materiálů, tedy bavlna ve vnější vrstvě a len v té vnitřní. Jsou tak zachovány všechny skvělé vlastnosti, mění se pouze tvar obalu. Do ubrousku zvládnete zabalit v podstatě jakékoliv pečivo díky rozměrům 55×55 centimetrů.
Ekologické skladování potravin
V nabídce produktů toho najdete mnohem více než samotné kapsy a ubrousky na pečivo. Mezi oblíbené produkty patří například obaly na svačinu v podobě kapes a ubrousků. Vnitřní vrstva je speciálně upravena nátěrem z potravinářského silikonu a vodoodpudivou impregnací. To umožňuje snadnou údržbu – otření vlhkým hadříkem a případně praní v pračce. Pokud se rozhodnete někam vyrazit s celou rodinou, svačinu si pohodlně sbalíte do obědové tašky.
Látkové obaly nabízí to nejlepší řešení na trhu – kombinace přírodních materiálů a technologie výroby se jedná o velmi praktické produkty, které využijete každý den. Možnosti se nabízí také pro bezobalové nakupování, pro které v nabídce najdete farmářské sáčky vhodné na ovoce, zeleninu a další potraviny.
Lněné kapsy a ubrousky nabízí ideální řešení pro skladování pečiva. Snadno se tak obejdete bez plastových sáčků a dalších jednorázových obalů, které jsou v této době využívány přespříliš. Látkové obaly mají skvělé využití v mnoha ohledech, při jejich výrobě je navíc myšleno také na životní prostředí. V nabídce najdete mnoho rozmanitých vzorů – od typických jednoduchých kostek po barevné květinové motivy či roztomilá zvířátka na svačinových kapsách pro děti i dospělé.